Hoi Michel,
De hoeveelheid spoor ten opzichte van de ruimte voor scenery is altijd een puzzel...
Je kunt overwegen heel gericht het goederenvervoer te bedenken en niet 'zomaar' wat rangeersporen en spooraansluitingen te maken. Juist in de beperking kan een leuk speelelement zitten met het uitpuzzelen van de treinsamenstellingen en rangeerbewegingen.
Een voorbeeld van mijn eigen vaste baan met modules in opbouw:
Twee kleine stations met elk een goederenloods voor stukgoed / express. Hier kun je gewoon met 1 of 2 gesloten goederenwagens rijden.
Drie spooraansluitingen: bosbouw (houtproductie), zagerij en meubelfabriek. Hier is verkeer van ruw materiaal (boomstammen), naar halfproduct (planken) naar eindproduct (meubels), die uiteindelijk weer naar klanten (goederenloodsen) vervoerd wordt. En daartussen natuurlijk het aanleveren van lege wagons, enz. Weinig spoor, veel te doen. Verder denk ik nog aan een virtuele papierfabriek op de nog te maken fiddleyard voor leveren van zaagsel en houtresten. Dit is allemaal te doen met een paar open wagons (met of zonder rongen), dus is er niet veel opstelruimte (spoor) nodig, zeker omdat het materiaal bijna continue in gebruik is.
Andere voorbeelden:
- Suikerindustrie - bieten overslag op een gewoon laad/los spoor bij station, suikerfabriek, veevoerfabriek (verwerking bietenpulp), handel in landbouwproducten (veevoer verkoop).
- Melkfabriek - de melk komt van de laad/los sporen op de stations, melkproducten naar...
- Zandwinning, glasfabriek, afnemers
Enzovoorts.
Dit is (was) in het grootbedrijf ook zo: Eerst is er de goederenstroom, dan het spoor om dat te verzorgen...
Succes met de afbraak. Heb je ook nog tijd om de planning verder uit te knobbelen

.
groeten,
Rob