Auteur Topic: Gedragsregels  (gelezen 22093 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Semantha

  • Moderator
  • Super Modelspoorder
  • *****
  • Berichten: 2.312
  • Thanked: 69 times
  • Geslacht: Vrouw
  • I didn't choose photography, photography chose me!
    • Van der Kuijp Photography
Gedragsregels
« Gepost op: 5 juni 2013, 12:08:10 »
Dit forum is opgezet om mensen bij elkaar te brengen die op welke manier dan ook bezig zijn met de modelspoorhobby, modelbouw en de daaraan gerelateerde hobby’s. H0 Modelspoor Forum betekent niet dat we alleen een platform bieden aan H0-modelspoorders; ook andere schalen zijn meer dan welkom.
Om dit forum voor zoveel mogelijk forumleden plezierig en toegankelijk te houden is het noodzakelijk een aantal gedragsregels af te spreken. Dit forum is een levendige gemeenschap waar u samen met anderen de bewoners van vormt. Net zoals elders is het ook hier een kwestie van (veel) geven en nemen. U helpt anderen en anderen helpen u, en daarbij behandelen we elkaar zoals we zelf ook graag behandeld willen worden.
Het H0 Modelspoor Forum is geen helpdesk. We verwachten dan ook dat u voordat u komt met vragen, u zelf moeite heeft genomen om antwoorden te vinden.

Als u reageert op een topic, doe dit dan in alle gevallen constructief en duidelijk. Een geintje tussendoor moet kunnen, maar moet niet een heel topic gaan beheersen. En houd altijd in gedachte dat wat u ontzettend grappig vindt, zou voor een ander wel eens als kwetsend kunnen worden opgevat.
Wees ruimdenkend in het ontvangen en terughoudend bij het verzenden van berichten. In de praktijk blijkt dat rechttoe rechtaan zeggen wat men denkt, zonder de mogelijkheid van het overbrengen van toon en gelaatsuitdrukking kan leiden tot misverstanden.
Houd er rekening mee dat uw berichten ook buiten dit forum gelezen kunnen worden. Elk forumlid is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar eigen berichten.

Registratie
Om berichten op dit forum te kunnen plaatsen, moet u zich registreren. Er zijn géén kosten of andere verplichtingen aan registratie verbonden. Door deel te nemen aan dit forum, verklaart u zich automatisch akkoord met de op dit forum geldende gedragsregels en gaan we er van uit dat u deze regels ook hebt gelezen. Deze regels zijn echter niet in beton gegoten, en kunnen te allen tijde -hetzij op initiatief van de forumbeheerders, hetzij in overleg met forumleden- worden aangepast. Uiteindelijk zullen de forumbeheerders de beslissende rol spelen.
Het wordt gewaardeerd als u zich registreert met minimaal uw eigen roepnaam als gebruikersnaam. Dat maakt het onderlinge contact een stuk makkelijker.
Dit forum is openbaar en is dus in de hele wereld voor iedereen toegankelijk. Om voor de hand liggende redenen wordt het sterk afgeraden om uw e-mailadres als gebruikersnaam te gebruiken.
Na goedkeuring van uw registratie ontvangt u een mail waarmee u uw account kunt activeren. Mocht u binnen twee dagen nog geen reactie hebben ontvangen, dan is deze mogelijk in uw spamfilter/box terecht gekomen.

1. Gedragsregels op dit forum
1.1 U bent verplicht na registratie zich voor te stellen aan de overige forumleden. Bovendien is het altijd leuk om te weten wie ons nieuwe forumlid is en voor u is het een prima manier om andere forumleden te leren kennen. Als u zich voorstelt zijn we bijvoorbeeld geïnteresseerd in hoe lang u al bezig bent met uw hobby, met welk materieel u rijdt, in welke schaal en of u digitaal of analoog bezig bent. Ook als u nog maar net bent begonnen vinden we het leuk dat te weten.
Uzelf voorstellen kunt u hier doen. In vrijwel alle gevallen is er al een welkomstbericht aangemaakt met uw naam en kunt u zich door op ‘regageer’ te klikken uzelf voorstellen.
Bij het verzuimen van deze gedragsregel zal uw account na 14 dagen worden verwijderd. U moet uzelf dan weer opnieuw registreren.

1.2 Geplaatste berichten moeten geplaatst worden in de daarvoor bestemde rubrieken/onderwerpen. Elk forumlid wordt geacht vertrouwd te raken met de verschillende onderwerpen, voordat hij of zij een bericht plaatst. Berichten die in meerdere onderwerpen worden geplaatst en inhoudelijk het zelfde zijn, worden na overleg verwijderd. Berichten in de verkeerde onderwerpen worden verplaatst.

1.3 Forumleden dienen hun berichten, zodanig te formuleren dat direct duidelijk is wat ermee bedoeld wordt. Mocht u een nieuw onderwerp (topic) willen beginnen, maak uw onderwerp, probleem of vraag dan duidelijk middels een duidelijke titel van uw onderwerp of vraag. Probeer zo helder en begrijpelijk mogelijk uw vraag of onderwerp te formuleren. Om uw bericht voor iedereen zo leesbaar mogelijk te houden, wordt overmatig gebruik van afkortingen afgeraden.

1.4 Eénregelige reacties die voor meerdere uitleg vatbaar zijn kunnen verkeerd worden begrepen en worden niet gewaardeerd.

1.5 Op dit forum gaan we op een vooral prettige manier met elkaar om. Forumleden dienen hun berichten dus zodanig te formuleren dat deze respectvol zijn ten aanzien van de andere leden.

1.6 Forumleden dienen rekening te houden met andere bezoekers en leden op dit forum. Het plaatsen van aanstootgevende teksten, links en afbeeldingen wordt niet getolereerd en zullen worden verwijderd.

1.7 Racisme hoort niet thuis op dit forum -en zéker niet als grapje- en kan grond zijn voor onmiddellijke verwijdering van een forumlid. Net als in de buitenwereld pleiten we op dit forum voor verdraagzaamheid en worden aanstootgevende berichten over verschil van ras, afkomst, sekse, geloofsovertuiging, politieke kleur en seksuele geaardheid absoluut niet getolereerd.
In het verlengde hiervan zijn er onderwerpen die bepaalde risico's kunnen inhouden: niet alleen discussies over politiek en religie, maar ook verschil van mening over besturingssystemen, complottheorieën, twee rails of drie rails en analoog of digitaal. Meestal verzanden dergelijke discussies in een onplezierige sfeer.

1.8 Van forumleden wordt verwacht dat ze normaal geschreven teksten plaatsen in hun bericht of onderwerp. Hieronder wordt verstaan dat een forumlid geen berichten plaatst met alleen maar grote hoeveelheden emoticons (smiley's), alleen maar extreem grote of extreem kleine tekst of berichten volledig in hoofdletters of breezer taal. Tevens wordt het overvloedig gebruik van uitroeptekens en vraagtekens niet gewaardeerd.

1.9 Quoten is handig maar alleen wanneer dit een functie heeft, niet gerelateerde regels in de quote dienen verwijderd te worden. Iemand quoten betekent ook dat u de oorspronkelijke tekst uit die quote ongemoeid laat.

1.10 Dit forum is geen chatbox of een alternatief voor e-mail. Daarvoor kunt u veel beter een persoonlijk bericht (PB) sturen of indien mogelijk een e-mail. Tekst uit een persoonlijk bericht of e-mail is persoonlijk bedoeld en wordt niet op het forum openbaar gemaakt zonder uitdrukkelijke toestemming van de afzender.

1.11 Spam is uiteraard niet toegestaan. Forumleden die zich bezighouden met spamming worden gewaarschuwd en hun berichten worden verwijderd.

1.12 Dubbel posten heeft geen meerwaarde maar werkt juist verwarrend en is niet toegestaan. Plaats berichten met de zelfde strekking dus niet op meerdere plaatsen op het forum.

1.13 Het is op het forum niet toegestaan om reclame te maken of om commerciële uitingen te plaatsen voor derden, zonder voorafgaand overleg met de forumbeheerders.

1.14 Voor te koop aangeboden en te koop gevraagd modelspoormateriaal is het betreffende topic/board de uitgelezen plek. Dit board plek is alleen bedoeld voor forumleden en niet voor handelaren en zal door de moderator(s) regelmatig worden opgeschoond.

1.15. De forumbeheerder heeft het recht om berichten en onderwerpen, na notificatie aan het forumlid te verwijderen of te bewerken. Berichten met aanstootgevende inhoud, worden naar eigen inzicht verwijderd. Het bepalen of iets valt onder deze categorie wordt bepaalt door de forumbeheerders.

1.16 Niets toevoegende teksten, buitenom een vrolijke noot (toon), welke dan ook niets met het onderwerp te maken hebben of bijdragen, worden door het beheer, zonder kennisgeving verwijderd.

1.17 Het hoeft op dit forum niet altijd over modelspoorbanen te gaan. Het Klapkot (alleen zichtbaar voor geregistreerde forumleden) is de uitgelezen plek om het ook over het weer te hebben. Overigens gelden ook hier de eerder genoemde gedragsregels.

1.18 In verband met het Auteursrecht is het niet toegestaan om afbeeldingen, tekst en links van andere fora en internetsites op dit forum te plaatsen zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbende(n).
Voor tekst en beeldmateriaal geplaatst op dit forum gelden dezelfde auteursrechtelijke regels. Het is niet toegestaan deze te gebruiken buiten dit forum zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbende(n).   
Links naar eigen websites en/of foto-sites zijn natuurlijk wel toegestaan, men kan deze in het persoonlijk profiel plaatsen of in het onderschrift.

1.19 Op ons forum bestaat de mogelijkheid om de door u geplaatste berichten achteraf te corrigeren. Dat is handig als u achteraf een tikfout ontdekt of als linkjes van bijvoorbeeld foto’s niet meer werken en u dat wilt repareren.
Als er inmiddels op uw bericht is gereageerd dan spreekt het voor zich dat u de oorspronkelijke strekking van uw bericht ongemoeid laat en alleen correcties uitvoert op bijvoorbeeld tikfouten.
Het is absoluut niet toegestaan om de complete inhoud van uw berichten te verwijderen, zodat er een leeg tekstveld ontstaat en de berichtenstroom om zeep wordt geholpen.
Mocht u om welke reden dan ook een bericht willen verwijderen dan neemt u contact op met een van de forumbeheerders.

2. Onderschrift en handtekening
2.1 Onderschriften mogen in alle redelijkheid een hoeveelheid regels tekst bevatten, 1 regel tekst is de breedte van een scherm op maximaal 800 pixels breed in middel of normale lettergrootte.

2.2 De grootte van tekst moet tussen de 9 en 12 pixels hoog zijn. Tekst in het onderschrift voldoet tevens aan dezelfde regels als de tekst in berichten.

2.3 Internetlinks zijn toegestaan mits deze geen commercieel, concurrerend of aanstootgevende sites vertegenwoordigen. Links van dien aard worden, na overleg, verwijderd uit het onderschrift.

2.4 Forumleden doen er verstandig aan om in het onderschrift aan te geven met welk materieel er wordt gereden en eventueel met welke besturing; bijvoorbeeld analoog of digitaal, dit om gerichte antwoorden te kunnen geven met het doel een snelle oplossingen te geven op uw vragen.

2.5 De grootte van uw avatar mag een maximaal formaat hebben van 120x120 pixels 72 dpi. Ook hier geldt natuurlijk de regel dat avatars niet aanstootgevend mogen zijn.

2.6 Afbeeldingen mogen maximaal 800 x 600 pixels zijn. Dit geldt ook voor afbeeldingen in de bijlage-optie.

3. E-mail en adressen.
3.1 Het is niet toegestaan om h0modelspoor.nl (een beschermde naam) in een e-mailadres te gebruiken.
3.2 Het wordt sterk afgeraden om uw e-mailadres, telefoonnummer en/of woonadres in uw berichten op het forum te plaatsen. Houd er rekening mee dat de hele wereld meeleest en uw gegevens kunnen worden misbruikt door derden. Als u privé-informatie zoals een e-mailadres of telefoonnummer wilt uitwisselen met een ander forumlid, dan kunt u dat beter via een persoonlijk bericht (PB) doen.

4. Account en profiel
4.1 Een account op ons forum is strikt persoonlijk en mag onder geen beding uitgeleend worden aan derden of worden gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager.

4.2 Een account wordt herkend aan een uniek nummer en gebruikersnaam. Een forumlid mag zijn of haar gebruikersnaam niet (laten) veranderen zonder overleg met de forumbeheerders.

4.3 Gebruik van meerdere accounts door een en dezelfde persoon is niet toegestaan. In een dergelijk geval zal het laatst geregistreerde account worden verwijderd.

4.4 Forumbeheerders behouden het recht om een inactief account welke tenminste één jaar niet is gebruikt zonder notificatie te verwijderen.

4.5 Het profiel van het forumlid dient zo volledig mogelijk ingevuld te zijn.
Er zal op regelmatige momenten een screening van de database plaatsvinden. Forumleden met een onvolledig ingevuld profiel worden per email verzocht om dit alsnog aan te vullen.

De forumbeheerders

Laatste update: 2 april 2024
Fotografen met passie.
The following users thanked this post: RoderickM