Auteur Topic: Uitleg Loconet.  (gelezen 12240 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Piet

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #25 Gepost op: 9 oktober 2011, 18:05:29 »
Hallo Frans,
Als je vragen hebt stel ze en als ik je kan antwoorden zal ik dat zeker doen.
Heb ik het antwoord niet direct paraat dan zoek ik het voor je op.

grt Piet.

Frans

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #26 Gepost op: 9 oktober 2011, 18:22:41 »
Piet,

Zal ik zeker doen zal het nodig hebben,en Tom rijd er ook mee die kan me hoop ik ook opweg helpen.
Het is nog niet zover maar het komt er aan heb de spullen in huis.

Bedankt,

Mvg Frans

Piet

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #27 Gepost op: 9 oktober 2011, 21:30:55 »
Ja inderdaad Tom is er dacht ik ook wel happy mee.
Vertel eens wat je al in huis hebt.

grt Piet.

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 5.168
  • Thanked: 130 times
  • Geslacht: Man
  • Blijf braaf, gezond en modelbouwen.
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #28 Gepost op: 10 oktober 2011, 00:47:38 »
Ik ben er uitermate happy mee.
Ik heb geen ervaring met andere systemen maar dit werkt heel simpel en dat is exact wat ik ook wil.
Ik heb geen zin om iedere keer updates of wat dan ook in en toe te voegen.
Spul draait nu op een eigen PC en alles wat is aangesloten tot en met de servo-decoder werkt prima.

Kan me nu weer volledig op de scenery gaan storten.
Oh nee, moet nog een spoor er bij leggen en wat dingen in de bieb plaatsen.
Verder natuurlijk diverse zaken afsluiten want 30 november komt wel erg dicht bij.
ROCO Proline zonder bedding: DR5000 DIGIKEIJS/LocoNet, DCC: iTrain 5 pro:Rosoft s88: h0

Frans

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #29 Gepost op: 10 oktober 2011, 09:54:08 »
Ja inderdaad Tom is er dacht ik ook wel happy mee.
Vertel eens wat je al in huis hebt.

grt Piet.

Beste Piet,

Het volgende heb ik in huis.
Uhlenbrock 6021 loconet adapter
de RS232C loconet interface
3x s88 n + een klein verleng blokje
s 88 Ln
3 Telefoonkabels groen.

Mvg Frans

Piet

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #30 Gepost op: 10 oktober 2011, 13:20:12 »
Prima Frans dan ben je al aardig op streek.
Dat ziet er dan zo ongeveer uit.

Nou dat is dus aansluiten en de S88LN vertellen hoeveel S88's er achter zitten en rijden met die geit.

Weer een loconetter er bij!

grt Piet.

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 5.168
  • Thanked: 130 times
  • Geslacht: Man
  • Blijf braaf, gezond en modelbouwen.
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #31 Gepost op: 10 oktober 2011, 14:02:21 »
Frans heeft volgens mij treinen hoor geen geiten :D :D
ROCO Proline zonder bedding: DR5000 DIGIKEIJS/LocoNet, DCC: iTrain 5 pro:Rosoft s88: h0

Frans

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #32 Gepost op: 10 oktober 2011, 16:57:19 »
Prima Frans dan ben je al aardig op streek.
Dat ziet er dan zo ongeveer uit.

Nou dat is dus aansluiten en de S88LN vertellen hoeveel S88's er achter zitten en rijden met die geit.

Weer een loconetter er bij!

grt Piet.


Piet klopt helemaal,moet terug melders gaan solderen, I train proberen en rijden hoop ik.

Frans

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #33 Gepost op: 10 oktober 2011, 16:58:32 »
Frans heeft volgens mij treinen hoor geen geiten :D :D

Ben wel is een geitenbreier Tom ;)

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 5.168
  • Thanked: 130 times
  • Geslacht: Man
  • Blijf braaf, gezond en modelbouwen.
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #34 Gepost op: 10 oktober 2011, 17:13:58 »


Zijn er trouwens al updates van de baan Frans, want als je gaat zitten geitenbreien dan schieten we natuurlijk geen meter op. :P

Als je de boel gaat aansluiten dan moet je nog wel even gebruik maken van een klein stukje software wat bij Wim op zijn site staat.

Ik zal het via gmail wel doorsturen.
ROCO Proline zonder bedding: DR5000 DIGIKEIJS/LocoNet, DCC: iTrain 5 pro:Rosoft s88: h0

Frans

  • Gast
Re:Uitleg Loconet.
« Reactie #35 Gepost op: 10 oktober 2011, 18:57:17 »
Tom ik ben nog druk bezig met de opbouw trace's vastmaken en aansluitpunten voor spanning en massa hier en daar nog wat zaagwerk.
Het lijkt wel of er een handgranaat op de tafel is ontploft eerst weer opruimen en dan zal ik is wat plaatjes nemen.En ik  oet op zoek naar een vrij lange brug binnenkort is kijken bij modelbaanclub schiespoor in schiedam die hebben ook nog weleens wat leuke spullen in de aanbieding.
En alvast bedankt voor dat stukje software Tom.

Offline Rob Bosman

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 895
  • Thanked: 42 times
  • Geslacht: Man
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #36 Gepost op: 11 september 2014, 17:13:10 »
Jammer dat dit draadje dode links heeft en gestopt is omdat topic starter er niet meer is.

Iemand die dit hier weer kan en wil oppakken ben erg geïnteresseerd in dit systeem, misschien is dit te combineren met Z21
2 spoor digitaal, Nederland, materiaal wat nu rijdt, HSL/Betuwelijn en Industrie/haven.
Roco Z21, loconet, iTtrain is de bedoeling.

Groet Rob

Offline Opa-Bullcat

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 1.623
  • Thanked: 36 times
  • Geslacht: Man
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #37 Gepost op: 11 september 2014, 18:00:49 »
Rob ik ga hier met loconet rijden van digitrax, maar daar ik nog aan het railsen ben nog even geduld hebben, dan ga ik hier vanzelf verder :)
KLIKKIE DOEN voor BullCatTV, 9 webcams op 1 pagina. :D

Mac,Winhoos, 2 spoor, itrain, Amerikaans, Big Boy's, en wat ik leuk vind. Periode weet ik niet.

Offline Rob Bosman

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 895
  • Thanked: 42 times
  • Geslacht: Man
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #38 Gepost op: 11 september 2014, 19:22:34 »
Hans ik volg je op de voet  8)

Best wel jammer al die gebroken links op het forum bij sommige topics misschien wel beter om ze gewoon op te ruimen en opnieuw te starten. Ook plaatjes en URL
s die niet meer werken.
2 spoor digitaal, Nederland, materiaal wat nu rijdt, HSL/Betuwelijn en Industrie/haven.
Roco Z21, loconet, iTtrain is de bedoeling.

Groet Rob

Offline PietB

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 285
  • Thanked: 8 times
  • Ik slaap slecht, maar daar lig ik niet wakker van.
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #39 Gepost op: 20 januari 2015, 14:11:08 »
Best wel jammer al die gebroken links op het forum bij sommige topics misschien
Hoi Rob,
Ik ben de auteur van het in onderstaande post genoemde document
Ik heb inmiddels het document voltooid met een praktijkvoorbeeld om een treinbaan opgebouwd met kassieke componenten, uit te rusten met een loconet commando bus, Klik voor het up to date document.

grt P.
Door allerlei omstandigheden (die verder niet zo belangrijk zijn) is er een gebroken link ontstaan.
Dat heb ik nu hersteld.
Voorts staat er in dit draadje nog een link naar een door mij gemaakt document, dat is de eerste versie van het complete document.
Dat heb ik helaas niet meer.

grt Piet.
The following users thanked this post: Opa-Bullcat

Offline Wim Corduwener

  • Forumbeheerder
  • Super Modelspoorder
  • *****
  • Berichten: 10.739
  • Thanked: 299 times
  • Geslacht: Man
  • Enschede (import)
    • Portfolio
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #40 Gepost op: 20 januari 2015, 15:49:12 »
Best wel jammer al die gebroken links op het forum bij sommige topics misschien wel beter om ze gewoon op te ruimen en opnieuw te starten. Ook plaatjes en URL
s die niet meer werken.
@Rob Bosman daar heb je wel een punt. Meestal als ik zo’n draadje tegenkom, dan ruim ik ze op. maar ja, zo’n doodgewaand draadje over wisselaandrijvingen, dat ooit is opgestart door een allang vertrokken gast, begint dan ineens weer helemaal op te leven.  :o
Trefwoorden:  Mac • Modulebouw • H0, H0e en 0e • Tijdperk III (1950-1960) • Nederlands (H0 en H0e) • Frans (1:45) • Gelijkstroom • Twee rails • Voorlopig nog even analoog • Scratchbuilding en Kitbutchering... en ik maak eigenlijk nooit wat af.

Meest recente projecten: Frans diorama 2.0 (Spoor 0e) en Verbouwing Magic Train (schaal 0e)

Offline PietB

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 285
  • Thanked: 8 times
  • Ik slaap slecht, maar daar lig ik niet wakker van.
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #41 Gepost op: 20 januari 2015, 15:58:58 »
zo’n doodgewaand draadje over wisselaandrijvingen
Dat is het mooie van een forum, he?
Maar het gaat toch niet over wisselaandrijvingen hier.
Maar over een totaal oplossing, bezetmelding -> centrale -> PC-besturing.

grt Piet.

Offline Wim Corduwener

  • Forumbeheerder
  • Super Modelspoorder
  • *****
  • Berichten: 10.739
  • Thanked: 299 times
  • Geslacht: Man
  • Enschede (import)
    • Portfolio
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #42 Gepost op: 20 januari 2015, 16:05:02 »
Was slechts bedoeld als voorbeeld.
Trefwoorden:  Mac • Modulebouw • H0, H0e en 0e • Tijdperk III (1950-1960) • Nederlands (H0 en H0e) • Frans (1:45) • Gelijkstroom • Twee rails • Voorlopig nog even analoog • Scratchbuilding en Kitbutchering... en ik maak eigenlijk nooit wat af.

Meest recente projecten: Frans diorama 2.0 (Spoor 0e) en Verbouwing Magic Train (schaal 0e)

Offline Opa-Bullcat

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 1.623
  • Thanked: 36 times
  • Geslacht: Man
Re: Uitleg Loconet.
« Reactie #43 Gepost op: 20 januari 2015, 18:58:55 »
Opa, ikkuh dus, hefet je link toch maar even opgeslagen Piet, kan nooit geen kwaad om het nog eens door te lezen als loconet rijder dadelijk.

Bedankt voor het herstellen van je draadje
KLIKKIE DOEN voor BullCatTV, 9 webcams op 1 pagina. :D

Mac,Winhoos, 2 spoor, itrain, Amerikaans, Big Boy's, en wat ik leuk vind. Periode weet ik niet.