Auteur Topic: Brawa rolbrug digitaliseren  (gelezen 1098 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Lokaalspoor

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 316
  • Thanked: 2 times
  • Geslacht: Man
Brawa rolbrug digitaliseren
« Gepost op: 23 juni 2017, 12:43:42 »
Modelbouw collega's,

ik ben sinds een paar dagen in het bezit van een brawa rolbrug waarvan het bedieingskaste niet meer goed werkt.
Ik zou de rolbrug graag met mijn ProfiBoss en via iTrain willen gaan bedienen.

Kan iemand mij vertellen of dit kan en hoe ik dit moet doen? En wat heb ik daar dan voor nodig?
Met vriendelijke groet,

Sander

Offline Yentl

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 465
  • Thanked: 10 times
  • Geslacht: Vrouw
  • Bad nailpolish is better than a good day at work
Re: Brawa rolbrug digitaliseren
« Reactie #1 Gepost op: 24 juni 2017, 22:25:03 »
Eerste hit op google...


klik


iTrain is @iTom zijn afdeling...
Märklin c rail, digitaal via rosoft spullen.

Scenery wordt volledig fictief tussen NL en AU.

Pc besturing wordt iTrain denk ik. Wordt wel DCC protocol

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 4.209
  • Thanked: 76 times
  • Geslacht: Man
Re: Brawa rolbrug digitaliseren
« Reactie #2 Gepost op: 24 juni 2017, 23:02:08 »
Helaas, ik heb geen ervaring met rolbruggen.
Denk dat je beter de vraag op het iTrain forum kan stellen maar vermoed wel dat er een werkend bedieningkast aanwezig zal moeten zijn.
H0e baantje | Rails Roco Veldspoor | DR5000 | Rosoft | iTrain |
Met vriendelijke groet,
Tom

Offline Lokaalspoor

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 316
  • Thanked: 2 times
  • Geslacht: Man
Re: Brawa rolbrug digitaliseren
« Reactie #3 Gepost op: 26 juni 2017, 18:11:58 »
@Yentl, dat is mijn eigen onderwerp, heb hem ook daar gesteld omdat daar doorgaans veel digitale kennis aanwezig is. Helaas kan ik met dat antwoord niet zo veel.
Met vriendelijke groet,

Sander

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 4.209
  • Thanked: 76 times
  • Geslacht: Man
Re: Brawa rolbrug digitaliseren
« Reactie #4 Gepost op: 26 juni 2017, 18:24:14 »
Je zou eens kunnen vragen aan Kees Moerman, weet alleen dat hij veel weet van draaischijven maar wellicht ook iets van een rolbrug.
ik dacht ks.moerman[at]hetnet.nl maar dat kan ook een oud adres zijn.
H0e baantje | Rails Roco Veldspoor | DR5000 | Rosoft | iTrain |
Met vriendelijke groet,
Tom

Offline Lokaalspoor

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 316
  • Thanked: 2 times
  • Geslacht: Man
Re: Brawa rolbrug digitaliseren
« Reactie #5 Gepost op: 30 juni 2017, 20:09:16 »
Het digitale vraagstuk staat nog open. Wel heb ik provisorisch de het veranderen van de rolrichting van de brug gemaakt.
Het meganisme dat oorspronkelijk in het bedien kastje zit werkt helaas niet meer. Ik heb dit opgelost door er een externe schakelaar aan te solderen.
En het werkt ook nog. :D
Morgen zal ik proberen alles netjes op een plaatje MDF te monteren.

Met vriendelijke groet,

Sander

Offline 755philippe

  • Kruier
  • *
  • Berichten: 1
Re: Brawa rolbrug digitaliseren
« Reactie #6 Gepost op: 30 maart 2018, 10:25:26 »
Heb je de decoder van Dieter Ratschmeier uit Duitsland al geprobeerd. Hij werkt volgens mij ook met de Brawa Rolbrug.
Mvg

755philippe