Auteur Topic: Spoorboekje  (gelezen 1916 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Theo

  • Perron medewerker
  • **
  • Berichten: 99
  • Thanked: 1 times
  • Geslacht: Man
Spoorboekje
« Gepost op: 2 maart 2017, 10:10:55 »
Hallo,
Al hoewel ik zelf rij met mijn systeem, heb ik toch wel een vraagje over de andere systemen.
Ik heb in het verleden weleens koploper gedownload en globaal bekeken maar,
Is het mogelijk om op een eenvoudige manier een regeling (b.v. koploper) in te bouwen die volgens een spoorboekje verloopt.
Dus als ik b.v. om 18:00 de baan aanzet en er voor zorg dat alles in een bepaalde beginstand staat dat:
- om 18:06 er een trein vertrekt van spoor-3 op station A naar Station-B op spoor-6.
- om 18:08 er een trein vertrekt van spoor-2 op station A naar Station-B op spoor-3.
enz.

Gr Theo

Offline Anne W

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 1.492
  • Thanked: 18 times
  • Geslacht: Man
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is
Re: Spoorboekje
« Reactie #1 Gepost op: 2 maart 2017, 11:04:51 »
Beste Theo,

Ik denk dat dat met Koploper, iTrain en ook met de Raptor mogelijk is, echter het is wel een puzzelarij, bij de NS zit er een hele afdeling met vele knappe koppen voor.

Groet, Anne W
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste M?rklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan, google \"mochten jullie denken dat ik alleen met\"

Offline Theo

  • Perron medewerker
  • **
  • Berichten: 99
  • Thanked: 1 times
  • Geslacht: Man
Re: Spoorboekje
« Reactie #2 Gepost op: 2 maart 2017, 11:40:24 »
Ja, maar die baan bij de NS is wel een heel stuk groter dan de banen die wij hebben.

Gr. Theo

Offline jerry

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 457
  • Thanked: 8 times
Re: Spoorboekje
« Reactie #3 Gepost op: 2 maart 2017, 12:07:28 »
Met Koploper kan dat wel
vertrekken op tijdstip en dan met vaste route wacht tijden
Alles is in te stellen

Offline Yentl

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 465
  • Thanked: 10 times
  • Geslacht: Vrouw
  • Bad nailpolish is better than a good day at work
Re: Spoorboekje
« Reactie #4 Gepost op: 2 maart 2017, 12:37:26 »
@iTom kan je dan vast meer vertellen over iTrain...
Märklin c rail, digitaal via rosoft spullen.

Scenery wordt volledig fictief tussen NL en AU.

Pc besturing wordt iTrain denk ik. Wordt wel DCC protocol

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 4.490
  • Thanked: 83 times
  • Geslacht: Man
Re: Spoorboekje
« Reactie #5 Gepost op: 2 maart 2017, 12:51:58 »
In iTrain 4 kan dat ook. Met een vaste route, herhaling op 1 en via de tool Actie aanmaken wanneer de route volgens de klok (eventueel instelbaar op schaaltijd) mag starten.
Men hoeft geen wachttijd in te stellen, alleen wanneer de route op welk tijdstip moet vertrekken. Kan op een schaaltijd van 24 uur. Afhankelijk van welke spoorgrootte h0, N, Z enz. is de klok instelbaar.
Maar meestal wordt h0 aangehouden anders is een schaaletmaal wel erg snel voorbij.
H0e baantje | Rails Roco Veldspoor | DR5000 | Rosoft | iTrain |
Met vriendelijke groet,
Tom

Offline iTom

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 4.490
  • Thanked: 83 times
  • Geslacht: Man
Re: Spoorboekje
« Reactie #6 Gepost op: 2 maart 2017, 13:10:28 »
Om het allemaal een beetje duidelijk te maken 2 screenshots van de actie.

De actie start om 13:11 uur en verder ieder uur er voor en er na.
Natuurlijk kunnen er ook nog andere tijden tussen worden gezet zoals een trein om de 20 minuten laten starten, of ieder kwartier enz. enz. Voorwaarde is wel dat de trein dan weer op zijn beginpunt terug is gekomen anders wordt het lastig.
Een trein die van Rotterdam CS om 13:11 uur vertrekt maar nog in Den Haag staat te wachten zal lastig gaan.



Actie is gestart



Verder kan je met actie vele andere acties starten zoals bijv. het bimbambeieren van de kerkklokken of @Wim Corduwener op je baan zetten terwijl hij aan het fotograferen is :D enz. enz.
H0e baantje | Rails Roco Veldspoor | DR5000 | Rosoft | iTrain |
Met vriendelijke groet,
Tom

Offline jerry

  • Rangeerder
  • ****
  • Berichten: 457
  • Thanked: 8 times
Re: Spoorboekje
« Reactie #7 Gepost op: 2 maart 2017, 16:37:49 »
Beste is naar het forum gaan van koploper,en  daar vragen hoe en wat
Daar zit veel meer kennis dan elders

Offline Theo

  • Perron medewerker
  • **
  • Berichten: 99
  • Thanked: 1 times
  • Geslacht: Man
Re: Spoorboekje
« Reactie #8 Gepost op: 2 maart 2017, 19:48:59 »
Ziet er wel gaaf uit Tom.

Gr. Theo

Offline Anne W

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 1.492
  • Thanked: 18 times
  • Geslacht: Man
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is
Re: Spoorboekje
« Reactie #9 Gepost op: 2 maart 2017, 23:22:20 »
Dat het kan weet ik wel, de moeilijkheid zit in het puzzelen om er voor te zorgen dat de passagiers kunnen overstappen en niet de aansluitende trein missen......

Groet, Anne W
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste M?rklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan, google \"mochten jullie denken dat ik alleen met\"

Romavami

  • Gast
Re: Spoorboekje
« Reactie #10 Gepost op: 3 maart 2017, 23:06:40 »
Hoi Theo,

ook Rocrail  (freeware) kent deze mogelijkheid. Ik weet dat Robert van Ooyen er al heel ver in is.
Hij heeft ook een video log op Youtube.

Misschien dat dat iets voor je is.

Succes, Rob