Auteur Topic: Slopen en samenvoegen: Bedford TK takelwagen  (gelezen 1768 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Dirk T

  • Super Modelspoorder
  • ******
  • Berichten: 1.195
  • Thanked: 76 times
  • Geslacht: Man
  • Tweerail DCC, NL 1950-1975 met ruime blik
Slopen en samenvoegen: Bedford TK takelwagen
« Gepost op: 18 januari 2016, 13:57:22 »
Zoals al eerder gememoreerd heb ik wat met Bedford. De garage die op mijn baan moet komen kan dan ook niet anders dan een Bedford garage zijn. Daarvoor ben ik aan het verzamelen, maar de meeste Bedford modellen zijn Engels en dus in schaal 00. Dat is te groot op mijn h0 baan. Op mijn zoektocht heb ik de onontbeerlijke takelwagen niet kunnen vinden. Dat wordt dus zelfbouw.

De slachtoffers zijn een Matchbox Bedford TK tipper en een Wiking International Harvester takelwagen. De TK is schaal 1:86 en dat past wat mij betreft goed. De cabine heeft vrijwel dezelfde maten als de International.

Eerst maar eens de International Harvester van cabine ontdoen. Dat levert dit stapeltje onderdelen op.Vervolgens de cabine van de TK afgezaagd, passend gemaakt, en een dagje in de overeiniger laten weken om de verf te verwijderen.Nu de cabine spuiten, een oranje zwaailamp erop plakken, en dat op de Wiking fröbelen. De cabine krijgt dezelfde kleur als het campertje waar ik mee bezig ben, dus die kan ik mooi tegelijk spuiten. Maar dat is voor een volgende aflevering.
Het einde van een weg wordt altijd bereikt door hem stap voor stap af te lopen.