Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
De wagons die ik nu gedaan heb werken perfect.
2
Michiel,

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze stroomgeleidende verf.
Ik heb enkele verschillende gebruikt, maar kan er niet helemaal enthousiast over zijn.
Ik hoor het wel t.z.t.
Succes.

Wim

3
Digitale vraagbaak / Re: BEGINNER WIL VAN ANALOOG NAAR DIGITAAL...
« Laatste bericht door iTom Gepost op 18 juli 2019, 10:18:35 »
dag Tom, het werd een CS3+   :D

Veel plezier met de CS3+.
4
dit is geen weerstandlak maar geleidende verf.
5
Op stummy forum las ik laatst een stukje over weerstanden en weerstand lak
Er was een gebruiker die brandend wagen had door de weerstand(lak)
6
Ik rij mijn spoorbaan met iTrain en wil daarom ook graag gebruikmaken van de opties die het programma bied.
Wat lastig is met 2 rail is het detecteren van de rijtuigen en wagons waar geen verlichting in zit.
Omdat stroomafnemers op assen best wel veel mechanische weerstand opwekken ga ik mijn assen uitvoeren met weerstandjes.
Ik gebruik hiervoor SMD weerstanden van 10K met bouw grote 1206. Er zijn ook assen te koop met weerstanden er in maar die kosten ongeveer 12 euro per 2, en dan nog evt verzendkosten.

Wat heb je nodig?

SMD weerstand 10K bouw grote 1206, te koop bij o.a. Conrad voor z'n 3 cent per stuk.
Verder heb je stroom geleidende verf nodig, das een investering want het potje kost 30 euro.
En 3 secondenlijm om de SMD vast te zettenIk ga mijn zelflossers voorzien van gedetecteerde assen. Als eerste haal ik per wagon 2 assen uit de draaistellen. Ik doe bewust 2 assen want dan hoef ik nooit na te denken hoe om de wagon in de trein geplaatst moet worden ivm de offset vanaf de voor of achterkant. Ik kies voor de middelste assen omdat bij de voorste de ruimte wat krapper is door een uitstekend stukje plastic en de kans bestaat dat het wiel geblokkeerd wordt.Aan de geïsoleerde kant van de as steek de isolatie uit ten opzichte van het wiel, dit maakt het lastig een verbinding te maken met de SMD dus slijp ik hier een beetje isolatie weg

 

Nadat ik het asje wat schoon heb gekrabt met een mesje lijm ik de SMD met een beetje secondenlijm op het isolatie stukje, met aan 1 kant de contactkant tegen het asje

   

Hierna smeer ik de contacteindjes van de SMD in met de geleidende verf en zijn de assen gereed om terug geplaatst te worden.

Indien er nog vragen zijn, laat het weten in een reactie

 
7
Digitale vraagbaak / Persoonlijke hulp gevraagd
« Laatste bericht door joland Gepost op 17 juli 2019, 12:12:50 »
Is er iemand die een combinatie heeft van :
cs3 plus
7286 draaischijf en
7686 decoder.

Deze combinatie werkend en weet hoe te programmeren en mij wil helpen ?
Reageer dan om iets af te spreken of bij mij of bij jouw, ik ben al zeer lang bezig om te programmeren maar wil me maar niet lukken.
bvd Joland
8
Digitale vraagbaak / Re: BEGINNER WIL VAN ANALOOG NAAR DIGITAAL...
« Laatste bericht door Wimpietje Gepost op 17 juli 2019, 11:58:29 »
hier het eerste video filmpje

<a href="http://youtu.be/8NMs4S8nw30" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://youtu.be/8NMs4S8nw30</a>

Ik heb je filmpje even zichtbaar gemaakt; dat scheelt weer een klik.
Groet,
Wim

https://youtu.be/8NMs4S8nw30
9
Digitale vraagbaak / Re: BEGINNER WIL VAN ANALOOG NAAR DIGITAAL...
« Laatste bericht door Wimpietje Gepost op 16 juli 2019, 14:55:59 »
dag Tom, het werd een CS3+   :D
10
Diorama-bouw / Re: Diorama op een muurplank
« Laatste bericht door Vleesman Gepost op 14 juli 2019, 14:14:43 »
De Overweg:
Lichtelijk steile helling maar vond het wel mooi zo. Het middenstuk heb ik verhoogd met 1mm styrodur. Er komt nog 'gruis' bij de beide opgangen vanaf straatniveau.
Van de Busch flexible road kreeg ik het even benauwd van hoe deze enigszins te verouderen...maar met sterk verdund wit om de autowielsporen weer te geven en sterk verdund zwart met een beetje bruin een 'olie lek spoor' proberen te maken. Dat witte heb ik nog geaccentueeerd door met mijn nagel er over heen te gaan...dus gewoon geprobeerd.
Verder heb ik de rails/dwarsliggers verouderd met de stiften van Woodland Scenic. Ging perfect.Het Huisje:
Het in elkaar zetten ging erg goed en past gewoon perfect (haaksheid/lengte). De speciale lijm ervoor is binnen 2 sec droog...voor mijn gevoel iets te snel. Wie goed kijkt ziet dat het dak verkeerd is (90 graden gedraaid). Ik zag toch echt een vouwgleuf voordat ik het bijna haaks vouwde. Maar goed..dat plakken ging binnen 2 sec dus kon het er niet meer afhalen om te draaien. Hierdoor waren de dakspanten te lang en heb deze afgeknipt en met bruin aangestipt...zucht. ;-) Ik wilde eigenlijk ook het huisje schuin doormidden zagen zodat je naar binnen kan kijken en dat op de rand van diorama plaatsen...maar je bent een  beginner Peter...leuk idee maar niet doen! Ook een werkend wandlampje geplaatst aan de kopse kant....draadjes door de deur en via een boorgat naar de onderkant van de plank gebracht...wie weet..later...electriek.
Nog een wijziging: Ik had per ongeluk een spoorwegovergang in schaal TT gekocht..ik dacht..dat ga ik mooi gebruiken voor de 'fundering' van het huisje.

Het Perron:
Verder het perron nog met zwart zitten prutsen en een wielblokkeerpaaltje geplaatst. De twee losliggende spoorstaven gaan na ballasten nonchalant tussen de rails van het doodlopende stuk bij de buffer.
De Heuvel:
Deze lichtgrijs geverfd en weeeeeeeeer vind het ik het te donker. Laat het maar even bezinken. Ik zag, op dit forum volgens mij, een foto van de Bemelerberg...en ja hoor..die heuvel van mij lijkt er wel op dus ik ga met okergeel en lichtgeel en drybrush met wit de mergelberg namaken.De Voorraad:
Dit moet nog allemaal op die plank!...behalve die scharensliep. Die heeft mijn vader zelf gemaakt vanaf foto's en het werkt ook nog. Die was daar heel handig in.
De bovenleiding heb ik even uitgelijnd neergelegd. Aan de twee buitenste palen komen nog 10mm beginnende bovenleiding zodat het lijkt dat de bovenleiding niet 'ophoudt te bestaan' buiten het diorama.
Ben blij dat er al wat minder onnatuurlijke kleuren in het diorama overblijven. Na ballasten wordt het ook een stuk beter en rustiger.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10