Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door Wim Corduwener Gepost op Gisteren om 11:19:17 »
Beste @Hansw,
De vergelijking tussen Lego en bouwpakketten voor modelspoor komt mij een beetje over als appels en peren. Bovendien reken ik incidentele acties ook buiten de gangbare prijzen die betaald worden voor bouwpakketten. En over betrouwbaarheid: er zijn volgens genoeg webshops of winkels waar ik met een gerust hart mijn bestellingen zou plaatsen. Er is zelfs een webshop waar ik pas hoef te betalen als ik de spullen heb ontvangen.
2
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door Hansw Gepost op 17 januari 2022, 21:43:41 »
Als er een verschil is van bijna 30% komt het bij mij onbetrouwbaar over.


De kennis die een  Lego liefhebber is kocht vorig jaar bij Amazon.de  tijdens een aktie periode een Lego set die bij Lego zelf op dat moment 449 euro kostte  voor 200 euro
De doos was verpakt in een officiele omdoos van Lego en was volledig verzegeld  en volledig nieuw .Dit is een marge van 44 % korting en volgens hem is dit geen uitzondering .

3
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door Wim Corduwener Gepost op 17 januari 2022, 17:34:11 »
Dag @Aad_Ayden
Ik las dat je al een aantal bouwpakketten van HollandScale op voorraad hebt. Ik weet niet meer of je een beginner bent of al meer hebt gedaan, maar als je een Nederlandse omgeving wilt bouwen is dit een prima keuze om mee te beginnen. En plaats gedurende het bouwproces vooral veel foto's, dan kunnen anderen je eventueel adviezen geven en dat doen ze graag. Het resultaat wordt natuurlijk het mooist als je ze ook in de verf zet, maar dat mag je helemaal zelf uitmaken.

Qua hoge aanschafprijzen heeft iedereen gelijk. Als je regelmatig rondscharrelt op Marktplaats vind je nog wel eens wat, maar daar worden ook vaak retail-prijzen gevraagd en daar komen de verzendkosten vaak bij. Ikzelf beperk mijn keuze op Marktplaats tot 25 kilometer in de omtrek en dan kan ik het zelf ophalen. Vaak ik ga dan voor de zolderopruimingen en dat zijn vaak bananendozen vol slecht in elkaar geplakte huisjes. Eigenlijk heb ik de meeste bouwpakketten via Marktplaats gekocht.


Veel is echte rommel, maar het meerendeel is goed bruikbaar voor andere gebouwen en zo flans ik nog wel eens wat in elkaar. En als ik het niet kan gebruiken maak ik er iemand anders blij mee.
4
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door iTom Gepost op 17 januari 2022, 14:59:53 »
Als er een verschil is van bijna 30% komt het bij mij onbetrouwbaar over.
Reviews zeggen me niets.
Dan is het wellicht een model wat terug is gekomen en gebruikssporen heeft of een opruiming en daar kan je natuurlijk de lokale winkelier niet op aanspreken.


5
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door Hansw Gepost op 17 januari 2022, 14:12:07 »
Dat is inderdaad een risico als je zonder grondig onderzoek iets klakkeloos besteld  . Ik kijk eerst  altijd naar reviews / klachten en of er een adres aanwezig is en een fysieke winkel.
Ik stuur dan eerst een mail met een vraag en wacht af hoe snel die beantwoord wordt  .  Ik heb zelf nooit slechte ervaringen gehad met aankopen op internet en altijd terug kunnen sturen op kosten van de leverancier. Ik koop alleen op internet als je met een creditcard kan betalen je bent dan verzekerd dat je je geld terug krijgt van de creditcard maatschappij
Bij Amazon.de was het geld zelfs al terug gestoord voordat ik het product had teruggezonden . Dit geldt als het product door Amazon zelf wordt geleverd en opgestuurd.
Gaat de bestelling via derde ( net zoals bij Bol.com ) moet je eerst onderzoek doen over het retourbeleid .Het is dus wel wat extra werk maar loont wel bij grote prijsverschillen.   

Mvg Hans
6
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door iTom Gepost op 17 januari 2022, 10:21:09 »
Het is altijd wel een keuze die je moet maken, koop ik ongezien bij een webshop of koop ik iets bij mijn lokale leverancier waar ik dan ook wat meer service van kan verwachten.
Verder zal een winkelier best wel genegen zijn iets aan de prijs te doen onder het idee van beter iets dan niets.

Het kopen via de webshop heeft ook gedoe bij service of klachten, je moet dan het bestelde weer opsturen tegen eigen kosten en wacht je soms weken tot het terugkomt als het ooit terugkomt want er raakt nog weleens wat zoek en dan heb je weer een ander probleem.

Keuzes maken, is altijd lastig en eigenlijk is op termijn goedkoop duurkoop.

7
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door Hansw Gepost op 17 januari 2022, 09:31:53 »
Bij Haerte geen verzendkosten vanaf 39
Ik kwam laatst toevallig op  de website vabeen grote speelgoedketen terecht, daar zijn ook modelspoor winkels bij aangesloten. De Brawalok die bij mijn lokale modelspoor winkel 589 euro kost werd nieuw aangeboden voor 409.
Ze rekende wel verzendkosten
Maar een verschil van 170 euro is toch veel
Mvg Hans
8
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door iTom Gepost op 16 januari 2022, 23:38:11 »
Anne, ja vanuit Duitsland o.a. bij Härtle is boven dacht ik de 45 euro gratis verzenden en zo zullen er nog wel meer zijn.
9
Scenery (landschapsbouw) / Re: Huizen
« Laatste bericht door Anne W Gepost op 16 januari 2022, 23:17:42 »
Beste Hans,

Hou even in je achterhoofd dat:

het ontwikkelen van een bouwpakket heel veel geld kost vanwege het maken van de spuitgietmallen.

alle, behalve Piko door de subsidie van west naar oost, modelspoor en scenery fabrikanten failliet zijn geweest, Roco/Fleischmann en Faller zijn dacht ik nog steeds in handen van de banken.

weet je dat zeker, verzenden naar Nederland vanuit Duitsland is gratis....?

Groet, Anne W
10
tja hun nemen het zekere voor het onzekere en weten niet wat de koper van plan is ,,dus safe
Pagina's: [1] 2 3 ... 10